Actie basisscholen Duckrace 2021

Samen met Lot’s foundation presenteren wij voor alle basisscholen in Soest, Baarn en Eemnes een heel mooi pakket. Wij nodige alle basisscholen in ons verzorgingsgebied uit om mee te doen aan onze mooie Duckrace en jaarlijkse vredesposter actie.

Alle basisscholen krijgen een pakket bestaande uit:

  • Informatie van Lot’s Foundation. Deze stichting, oorspronkelijk opgericht door Herman van Veen, richt zich voornamelijk op (internationale) kinderrechten: ieder kind heeft recht op een opleiding, zorg en een maatschappelijke ontwikkeling. U kunt het speciaal voor kinderen ontwikkelde lesmateriaal gebruiken om deze belangrijke kennis aan hen over te dragen;
  • Voor de jongsten: een schitterend boek van het bekende televisieprogramma (en YouTube kanaal) StoryZoo.

Dat doen wij omdat

De Lionsclub Eemland, opgericht in 1969, zet zich op verschillende manieren in voor kinderen. Jaarlijks ondersteunen wij een diversiteit aan goede doelen, zoals Lot’s Foundation, SAM2, de Prinses Máxima Manege, Het Máxima Centrum voor kinderkanker, etc. Die ondersteuning kunnen wij alleen maar bieden door het organiseren van manifestaties, waarmee we geld ophalen dat aan deze doelen wordt gedoneerd.

Eén van die manifestaties is de LukkieDuckrace. In een speciaal ontworpen zwembad dat we twee keer in het centrum van Soest hebben neergezet en dat in 2021 het centrum van Baarn zal sieren, laten wij duizenden badeendjes tegen elkaar racen. Mensen kopen lootjes die aan de eendjes verbonden zijn. Als “hun” eendje een race wint, kunnen er mooie prijzen verdiend worden.

Om het zwembad heen wordt van alles georganiseerd: eten, drinken, spelletjes, een enorme hindernisbaan, die vooral op kinderen een waanzinnige aantrekkingskracht heeft… te veel om op te noemen. In het volgende schooljaar willen we basisscholen uitnodigen actief mee te doen aan dit grootse maatschappelijk evenement, o.a. door het organiseren van een tekenwedstrijd rondom de eerder genoemde maatschappelijk doelen. Dus: opleiding en ontspanning op ludieke wijze aan elkaar verbonden!

Peace Poster Contest – Vredesposterwedstrijd

De Peace Poster Contest, een wedstrijd voor kinderen van 11 – 13 jaar, wordt wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International en de gedachte is, dat honderdduizenden kinderen bezig zijn met hetzelfde thema: Vrede.

Kinderen geven in een tekening uiting van hun gevoelens over vrede. Achter iedere tekening zit een bijzonder kind met haar / zijn ervaringen. Het is heel ontroerend. Deze tekeningen zijn (op een tentoonstelling) te zien. Je ziet door de ogen van het kind de vrede.

Een van de doeleinden van Lions Clubs International is: ‘het tot stand brengen en in stand houden van een geest van begrip tussen de volkeren van de wereld’. Dat is ook het geval bij de VN, vandaar dat de prijsuitreiking plaatsvindt tijdens de Lions VN Dag. De wereldhoofdprijs wordt uitgereikt in New York, de Nederlandse hoofdprijs in Den Haag.

Schrijf in en blijf vrijblijvend op de hoogte!

Regelmatig plaatsen wij updates. Wij willen u graag informeren zodra de Duckrace acties voor de basisscholen gaan starten en u(w leerlingen)  graag uitnodigen om mee te doen aan de Vredeposter tekenwedstrijd. Wellicht gaat uw leerling dit jaar naar New York!