Persbericht

De Lukkie Duck Race in Soest groot succes

(persbericht 6 juni 2016)

Zondag 5 juni 2016 werd door de Lionsclub Eemland voor het eerst een grote badeendenrace georganiseerd in het winkelcentrum Soest Zuid. Daarvoor werd op de speciaal voor dit evenement afgezette Soesterbergsestraat een speciaal zwembad gebouwd waar, drijvende op 35.000 liter water, niet minder dan 5.000 badeendjes met elkaar de strijd aangingen om als eerste over de finish te gaan. Doelstelling van deze bijzondere middag: geld ophalen voor vijf Soester goede doelen.

 “Zelden zag u zo’n trotse inwoner van Soest!” verklaarde Lionsclub voorman Erik Boshuizen enthousiast aan het eind van de dag. “Wat hier vandaag gebeurd is, toont eens te meer aan dat een goede samenwerking tussen gemeente, bedrijfsleven en vrijwilligers kan leiden tot een fantastische middag waar jong en oud genoten van vele attracties. Samen hebben wij een prachtig bedrag bijeenbracht, waar de zwakkeren in onze gemeenschap baat bij hebben.”

Prachtig weer

Het zat ons ook écht wel heel erg mee” vervolgde Boshuizen. “De weken voorafgaande aan het evenement zagen we de weersberichten steeds beter worden. Maar toen weeronline.nl de dag tevoren het weercijfer 10 voorspelde, wisten we dat ook de weergoden ons gunstig gezind waren.”

DSC01535

De in 1969 opgerichte Lionsclub Eemland heeft in zijn bestaan vele evenementen georganiseerd. “Maar nog nooit een badeeendenrace” riep Boshuizen vrolijk uit. “Laat staan van dit formaat! Het idee hebben we gekregen van onze zusterclub uit Son en Breugel. Zij organiseren al jaren een dergelijk evenement op Koningsdag in de rivier De Dommel, die door Son stroomt. Maar ja, door Soest Zuid stroomt geen rivier, dus we moesten iets anders verzinnen.”

Zwembad

Het resultaat mocht er zijn. Na een maandenlange zorgvuldige voorbereiding, maakten de technici van de club een zwembad van 50m lengte, dat binnen twee uur op de afgezette Soesterbergsestraat werd opgebouwd en na afloop van het grote feest (zonder sporen achter te laten!), net zo snel weer kon worden afgebroken. Met ondersteuning van de Brandweer werd het bad niet alleen gevuld met tienduizenden liters water, maar werd ook een stroming in het bad gecreëerd, waardoor de eendjes richting de finishlijn dreven. De spuitgasten hielpen de eendjes nog een handje door ze te bespuiten met waterstralen om hun snelheid te verhogen.

Goede Doelen

Iedereen kon voor €3 een lot kopen, dat gekoppeld was aan een van de eendjes in het zwembad. Als dat eendje als eerste over de finishlijn ging, maakte de eigenaar van het lot kans op een van de prijzen die beschikbaar werden gesteld door het bedrijfsleven. Daarnaast waren er vele ondernemingen die de badeendenrace zo’n leuk en origineel idee vonden, dat zij er graag sponsoring voor over hadden. De doelstelling van het evenement was om geld op te halen voor vijf lokale Soester goede doelen: Hospice De Luwte, Stichting ZOALSJAN, de Prinses Máxima Manege, Lot’s Foundation en de Soeter Maatjes.

Schitterend bedrag

“En dat is zeker gelukt” verklaarde Lionsvoorzitter Boshuizen glunderend. “Aan het eind van de maand verdelen we €20.000 onder de doelen, waarmee dit evenement een van onze mooiste successen ooit is geworden. Wie had dat gedacht? Zo’n hoog bedrag op te halen door badeendjes tegen elkaar te laten racen!”